Μη σε νοιάζει τι καιρό κάνει έξω. Όταν πέφτει η θερμοκρασία το σώμα μας έχει τη τάση να προσαρμόζεται. Ο οργανισμός παράγει ενέργεια, ώστε να ισορροπήσει την πτώση της θερμοκρασίας στο περιβάλλον.
Η διαδικασία της πέψης, είναι από τους κυριότερους συντελεστές, στην άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος.
Δείτε ποιες τροφές ανεβάζουν το θερμοστάτη...

Υπάρχουν πολλά tips για να βελτιώσεις την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση που ακούγονται απολύτως λογικά.
Όπως για παράδειγμα, να πίνεις νερό για να αποφύγεις την αφυδάτωση ή να τρως λιγότερο και να γυμνάζεσαι περισσότερο προκειμένου να χάσεις βάρος. Οι συμβουλές που προτείνουμε φαίνονται εκ πρώτης όψεως κάπως... παράλογες. Όμως βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες και έχουν εγγυημένη αποτελεσματικότητα. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Η αντικατάσταση του λευκού ρυζιού με καστανό και η κατανάλωση ψωμιού ολικής άλεσης, αντί για λευκό, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 1/3, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων. Οι ερευνητές του Harvard υποστηρίζουν πως το λευκό ρύζι αυξάνει απότομα τα επίπεδα σακχάρου του αίματος, καθιστώντας πιο άμεσο τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Αντίθετα, το καστανό ρύζι και τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι υγιεινότερες επιλογές, αφού βοηθούν στην ομαλή και σταδιακή απελευθέρωση γλυκόζης στο αίμα.

Η μαύρη σοκολάτα, που είναι πλούσια σε κακάο, μπορεί ενδεχομένως να συνταγογραφηθεί σε ασθενείς με κίρρωση του ήπατος μελλοντικά, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων έρευνας που υποδεικνύει πιθανά οφέλη στην υγεία.

Ισπανοί ερευνητές δήλωσαν ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας περιόρισε τη συνήθη πίεση αίματος στην κοιλιακή χώρα μετά το γεύμα, η οποία μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα σε ασθενείς με κίρρωση του ήπατος και σε σοβαρές περιπτώσεις να οδηγήσει σε ρήξη αγγείου.

«Τα παιδιά των λουλουδιών» δεν πήγαιναν τόσο συχνά γυμναστήριο, αγαπούσαν τα λιπαρά φαγητά και τα γλυκά, αλλά…ήταν πιο αδύνατα συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους στο «σήμερα».

Στην παραπάνω αποκάλυψη προχώρησε το υπουργείο Υγείας της Αγγλίας, μίας δηλαδή από τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση…Ειδικότερα, βάσει κυβερνητικών στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ κατά τη δεκαετία του ΄60 τα ποσοστά παχυσαρκίας στους ενηλίκους κυμαίνονταν από 1%-2%, πλέον, στη Γηραιά Αλβιόνα, έχουν αγγίξει το 26%, ενώ πολύ λιγότεροι είναι σήμερα και εκείνοι που ενώ αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν μία υγιεινότερη διατροφή.

Ανησυχητική αύξηση σημειώνουν οι νεφροπάθειες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια σήμερα οι ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο να υπολογίζονται σε περίπου 1.000.000, δηλαδή το 10% του συνολικού πληθυσμού. Μάλιστα στη συντριπτική πλειονότητα, οι ασθενείς δεν το γνωρίζουν. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση που τον «συνοδεύουν», είναι οι υπαίτιοι για τη ραγδαία αυτή αύξηση του αριθμού των νεφροπαθών, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς. 

Άνοιξη σημαίνει λουλούδια και ανθισμένα δέντρα

Και αν είστε ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν εποχιακές αλλεργίες, Άνοιξη σημαίνει, επίσης, φτέρνισμα, μπούκωμα (ρινική συμφόρηση), συνάχι (ρινική καταρροή) και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.
Οι εποχιακές αλλεργίες (όπως η αλλεργική ρινίτιδα) μπορεί να σας προκαλέσουν δυσφορία στην καθημερινότητά σας. Αλλά προτού φτάσετε σε απόγνωση πριν καλά-καλά να μπει η Άνοιξη, δοκιμάστε τις ακόλουθες απλές στρατηγικές, για να μειώσετε και να θέσετε υπό έλεγχο φέτος τις εποχιακές σας αλλεργίες: