Η σωστή μέτρηση του σακχάρου των ατόμων με διαβήτη αποτελεί τη βάση για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις σχετικές με τη θεραπεία και κάνει την καθημερινότητα καλύτερη και πιο ποιοτική.  Με την βοήθεια των μετρήσεων ο γιατρός μπορεί να καθορίσει τη σωστή δόση των αντιδιαβητικών δισκίων ή της ινσουλίνης που χρειάζεται ο ασθενής για την θεραπεία του, αλλά και το ίδιο άτομο μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγξει τα επίπεδα του σακχάρου του.Πόσο συχνά θα πρέπει να ελέγχω το σάκχαρό μου;

Ο συχνός έλεγχος της γλυκόζης σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την καλύτερη διαχείριση του σακχάρου. Η τιμή του σακχάρου αίματος είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη. Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε προηγούμενα στοιχεία, από άλλες ημέρες, για να προβλέψουμε την τιμή του σακχάρου μας ή για την αύξηση της γλυκόζης στο αίμα μετά την κατανάλωση μιας τροφής. Η διεξαγωγή  μετρήσεων πριν από το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα είναι απαραίτητη για τη σωστή επιλογή του είδους και της ποσότητας της τροφής καθώς και για την κατάλληλη δοσολογία ινσουλίνης ή φαρμάκων.

Η μέτρηση του σακχάρου, 2 ώρες μετά το γεύμα, μας δείχνει πώς αυτό επηρέασε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας, με σκοπό να είναι στα επιθυμητά πλαίσια, γιατί έχει βρεθεί ότι, και όταν μόνον αυτές είναι υψηλές, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιπλοκών μελλοντικά. Σε περίπτωση αποτυχίας ικανοποιητικών τιμών μετά τα γεύματα πρέπει να γίνεται αναπροσαρμογή της διατροφής και της φαρμακευτικής αγωγής από τον θεράποντα γιατρό. Αυξημένες μετρήσεις συνιστώνται όταν υπάρχει πρόβλημα υγείας π.χ. γρίπη, διάρροια, εμετοί, εξαγωγή δοντιών, ή και όταν για κάποιο λόγο διαταράσσεται η καθημερινή “ρουτίνα’’  π.χ. αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ψυχολογικό στρες, αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, στον ύπνο, στην άσκηση ή στη φαρμακευτική αγωγή.

Πολύ σημαντική επίσης είναι η μέτρηση του σακχάρου πριν τον ύπνο για να αποφευχθούν οι βραδινές υπογλυκαιμίες, που μπορεί να μην γίνουν αντιληπτές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός είναι εκείνος που θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω και θα καθορίσει τη συχνότητα που θα πρέπει να γίνονται οι αυτομετρήσεις του σακχάρου στο αίμα σε κάθε άτομο με διαβήτη ξεχωριστά.


Κάνω τη ζωή μου πιο απλή!

Με τον καινοτόμο Μετρητή Σακχάρου Fora V30, η αυτομέτρηση γίνεται ανώδυνα και εύκολα από όλα τα άτομα όλων των ηλικιών για μια καλύτερη διαχείριση και απλοποίηση της ζωής με το διαβήτη.

Η εξέταση του σακχάρου του αίματος μπορεί να είναι πολύπλοκη για διαβητικούς ασθενείς οι οποίοι μπορεί να υποφέρουν από επιπλοκές, που περιλαμβάνουν προβλήματα με την όραση ή νευρικές ανεπάρκειες καθώς και για νεοδιαγνωσθέντα  παιδιά με διαβήτη τύπου 1 που μπορούν πολύ εύκολα να εξοικειωθούν ώστε να κάνουν τις μετρήσεις μόνα τους.

Το σύστημα παρακολούθησης FORA, παρέχει μια ενσωματωμένη λειτουργία ομιλίας στα ελληνικά, με την οποία  οι χρήστες μπορούν εύκολα να επιτύχουν την μέτρηση σακχάρου αίματος ακολουθώντας φωνητικές εντολές. Η φωνητική λειτουργία της FORA μπορεί να οδηγήσει το χρήστη να κάνει το κάθε βήμα της μέτρησης και διαβάζει φωνητικά τα αποτελέσματα στο χρήστη, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες λάθους που μπορεί να προκληθούν από λανθασμένη λειτουργία ή ανάγνωση της μέτρησης.


Επιπλέον λειτουργίες του μετρητή, όπως :

  • η  υπενθύμιση μέτρησης με τέσσερις  ‘’συναγερμούς’’,
  • οι προγευματικές και μεταγευματικές μετρήσεις
  • η  δυνατότητα εξαγωγής ταινίας χωρίς να την αγγίξετε καθώς και συστήματα μεταφοράς δεδομένων σε Η/Υ & τηλεϊατρικής διευκολύνουν τη ζωή σας με το διαβήτη.


Πως μπορώ να αξιοποιήσω καλύτερα τα αποτελέσματα μέτρησης του σακχάρου μου;

Διατηρήστε καλά αρχεία των αποτελεσμάτων σας ώστε να μπορείτε να τα μοιραστείτε με την ομάδα περίθαλψης σας. Αυτό είναι ένα βασικό μέρος της επιτυχίας στη διαχείριση του διαβήτη. Ο μετρητής FORA σας επιτρέπει να μεταφέρετε τα αποτελέσματά σας απλά στον υπολογιστή σας με το Σύστημα λογισμικού Health Care. Το λογισμικό για το σύστημα FORA HealthCare System:

Μεταδίδει τα αποτελέσματα σακχάρου αίματος από ένα σύστημα μέτρησης στον υπολογιστή σας.
Χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά δεδομένα αντί για ημερολόγιο.
Παρουσιάζει τις τάσεις και τις στατιστικές των αποτελεσμάτων των μετρήσεων.
Μοιρ
άζεται τα δεδομένα με τους ιατρούς σας.


Επιπλέον, το σύστημα τηλεϊατρικής της FORA TeleHealth System παρέχει μια απλή πρόσβαση για ασθενείς και για την ιατρική ομάδα περίθαλψης για τον χειρισμό των δεδομένων σακχάρου του αίματος μέσω του διαδικτύου.  Οι χρήστες μπορεί να μεταδίδουν τα δεδομένα σχετικά με το σάκχαρο τους μέσω της πύλης τηλεϊατρικής FORA TeleHealth Gateway από το σπίτι τους. Χωρίς περίπλοκες εγκαταστάσεις, οι χρήστες απλά χρειάζεται να ελέγχουν το σάκχαρο του αίματός τους με το μετρητή σακχάρου της FORA, και κατόπιν να συνδέσουν τις συσκευές τους με την πύλη FORA. Τα δεδομένα αποστέλλονται αυτόματα και αποθηκεύονται από το λογισμικό τηλεϊατρικής TeleHealth Software. Κάθε μέλος της ομάδας διαχείρισης  μπορεί να ελέγχει τα δεδομένα με πρόσβαση στο λογισμικό για το σύστημα τηλεϊατρικής FORA TeleHealth System, ανά πάσα στιγμή, από οπουδήποτε.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα ανταμοιβής : ‘’Ξόδεψε Περισσότερα στη Ζωή σου και Λιγότερα στο Μετρητή σου’’ επικοινωνήστε με το 2310832124 για την Βόρεια Ελλάδα, με το 2610 317702 για την Πελοπόννησο και με το 2105783080 για την Υπόλοιπη Ελλάδα.